Domeniile „.ro” taxa anuala pentru inregistrare si mentenanta

  • Home
  • Domenii
  • Domeniile „.ro” taxa anuala pentru inregistrare si mentenanta
mai 4, 2019

Registrul roman de domenii .ro (RoTLD) a implementat sistemul de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile „.ro”, incepand cu data de 1 martie 2018. Acestea se vor inregistra sau reinnoi pe o perioada limitata de timp, minim 1 an si maxim 10 ani. Pentru reinnoirea numelor de domenii, posesorii trebuie sa achite contravaloarea serviciului de mentenanta anuala, pentru perioada dorita, prin partenerul RoTLD care administreaza domeniul.

Contravaloarea serviciului de mentenanta anuala este stabilita de parteneri (registrari), tinand cont ca tariful practicat de registrul RoTLD va fi de 6 EUR/an, fara TVA (tarif oferit partenerilor acreditati RoTLD). Valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.

Pentru posesorii de domenii care sunt administrate de catre ICI Registrar, contravaloarea serviciului de mentenanta anuala este de 12 euro, fara TVA.

RoTLD este autoritatea oficiala (registru) pentru domeniile .ro. Asigura ca fiecare domeniu .ro este disponibil, din punct de vedere tehnic si ca acesta este inregistrat o singura data la nivel mondial.

Sursa: ROTLD – ICI Bucuresti

Lasă un răspuns